USPEŠNO STE SE PRIJAVILI!

Pozdravljeni, zahvaljujemo se Vam za vaše povpraševanje. Kmalu Vas pokličemo, da se dogovorimo za termin oziroma odgovorimo na vaše vprašanje. Hvala Vam. Ekipa, optika na Vidmu

Kaj lahko pričakujete po oddani prijavi?

  • Po prijavi na brezplačen pregled vida vas bomo v naslednjem delovnem dnevu poklicali iz naše optike in se z vami dogovoril za termin pregleda pri našem specialistu.
  • Po pregledu vam bomo na podlagi pridobljenih rezultatov svetovali, kaj je najbolje za vaše oči. Po vaši želji vam bomo pomagali pri izbiri očal oziroma vam pomagali s katero drugo storitvijo. Seveda pa je končna odločitev vedno vaša!

Kako poteka brezplačna kontrola vida?

  1. Najprej se pogovorite z optometristom, ki vam bo postavil nekaj vprašanj s katerimi bo dobil osnovne informacije o vašem zdravstvenem stanju in morebitnih težavah z očmi. V primeru, da že uporabljate očala, bo iz očal izmeril tudi vašo obstoječo dioptrijo.
  2. Temu sledi objektivna meritev dioptrije z elektronsko napravo, ki se imenuje avtorefraktomer.
  3. Nato se opravi subjektivna meritev dioptrije za daleč in po potrebi tudi za blizu. Prav tako se v tem koraku analizira še vaš binokularni vid (medsebojno sodelovanje enega in drugega očesa pri gledanju).
  4. Po končani meritvi dioptrije se s pomočjo biomikroskopa opravi še pregled sprednjega očesnega segmenta.
  5. Na koncu se z optometristom pogovorite še o rezultatih meritev in stanju vaših oči.

V primeru, da optometrist sumi na dodatne težave povezane z vidom, vas bo napotil na pregled k oftalmologu – okulistu.

Priporočljivo je, da na pregled prinesete stara očala ter stare izvide. Tako lahko lažje komentiramo morebitne spremembe ter svetujemo glede novih očal.

Zakaj je kontrola vida v naši optiki brezplačna?

Marsikdo ima ob dejstvu, da nekdo ponuja brezplačen pregled kar nekaj dvomov, a naj vas pomirimo. Pregled vida v naši optiki je zares brezplačen in neobvezujoč.

Drži, da vam bomo v primeru slabših rezultatov meritev na pregledu vida priporočili nakup očal oziroma leč. Pri tem vam bomo tudi z veseljem pomagali. A odločitev o nakupu prepuščamo vam in samo vam.

Pregled vas torej nič ne stane (dobesedno), lahko pa od njega veliko pridobite.

optika 2